+30 210 6028770     φαξ: +30 210 6029501     info@kapelis.gr    Λεωφ. Σπάτων 151, Παλλήνη 15351, Αττική

Menu

Φρούτα & Λαχανικά

Συσκευασία Φρούτων & Λαχανικών

 

produce packaging

Η συσκευασία των φρέσκων λαχανικών, και ειδικά της φρέσκιας κομμένης σαλάτας, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Παρατείνει με φυσικό τρόπο τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, το προστατεύει κατά την εφοδιαστική αλυσίδα, συστηματοποιεί την ποσότητα συσκευασίας και δίνει και μία σύγχρονη εμφάνιση. 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕ ΣΚΕΥΟΣ

 

Είναι η καταλληλότερη συσκευασία για φρέσκια, κομμένη σαλάτα, τόσο για λόγους εμφάνισης όσο και για πρακτικότητας, αφού το προϊόν μπορεί να καταναλωθεί απ'ευθείας στο σκεύος, σε μία η περισσότερεοσ δόσεις εάν διαθέτει και καπάκι.Τα σκεύη θα πρέπει να είναι διαυγή για να φαίνεται το προϊόν. Τέτοια μπορεί να είναι σκεύη APET ή PS. Όσον αφορά το φιλμ, η Plastopil διαθέτει φιλμ εξαιρετικών οπτικών και μηχανικών ιδιοτήτων που θα διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση του προϊόντος. Οι δυνατότητες είναι πολλές όπως π.χ.:- Χαμηλής, μέσης ή υψηλής φραγής αερίων. Mικροδιάτρηση laser για ελεγχόμενες ταχύτητες διαπίδυσης Οξυγόνου (OTR)- Μόνιμης κόλλησης ή easy open- Φιλμ που παραμένει τεντωμένο μετά την κόλληση (High – Tension, δεν «πανιάζει»)

dsc08346 resize ofdsc03317rodia small

Αντιθαμβωτικές ιδιότητες- Ευρεία γκάμα στρώσεων κόλλησης: Μόνιμη κόλληση σε σκεύη PE & PP. Easy open σε σκεύη PET, PE, PP, PS, Alu. Επανασυγκολλούμενο φιλμ σε σκεύη PET & PE. Για συσκευασία σε σκεύος, απαιτείται η κατάλληλη θερμοσυγκολλητική μηχανή (tray sealer) που θα στεγανοποιήσει το σκεύος με φιλμ. Σε πολλές περιπτώσεις, θα πρέπει να διαθέτει την ικανότητα συσκευασίας τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) είτε δημιουργώντας πρώτα κενό είτε εγχέοντας απ'ευθείας το κατάλληλο μείγμα αερίων. 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟ

wet packdsc08852 sina small

Αυτή μπορεί να γίνει είτε με έτοιμες σακούλες και ένα απλό θερμοκολλητικό, ή για αυξημένες παραγωγικές απαιτήσεις απαιτεί μια κάθετη γραμμή συσκευασίας με γραμμικό ή πολυκέφαλο ζυγιστικόΜπορεί να χρησιμοποιηθεί και μηχανή οριζόντιας φόρτωσης (flowpack) για συσκευασία φρέσκων αγροτικών προϊόντων πρώτα σε σκεύος ή σκαφάκι και μετά σε σακούλα. Μπορεί επίσης για ορισμένα προϊόντα (π.χ. σπαράγγια, αγγινάρες) να χρησιμοποιηθεί μηχανή flowpack ειδικού τύπου BB με ανάστροφη τοποθέτηση φιλμ ώστε τα τεμάχια να 'αγκαλιάζονται' από το φιλμ και να μη χρειάζεται σκεύος.Το φιλμ παίζει εδώ το σημαντικότερο ρόλο. Και πάλι η Plastopil διαθέτει προϊόντα εξαιρετικών οπτικών και μηχανικών ιδιοτήτων που θα διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση του προϊόντος:- Χαμηλής, μέσης ή υψηλής  φραγής αερίων. Mικροδιάτρηση laser για ελεγχόμενες ταχύτητες διαπίδυσης Οξυγόνου (OTR)

- Διάτρητες σακούλες (perfore) για προϊόντα που αναπνέουν.

- Αντιθαμβωτικές ιδιότητες