+30 210 6028770     φαξ: +30 210 6029501     info@kapelis.gr    Λεωφ. Σπάτων 151, Παλλήνη 15351, Αττική

Menu

Γλυκό

Συσκευασία Γλυκού

sweets generic

Το γλυκό ως γενική κατηγορία φαγητών, απαιτεί διαφορετικές τεχνικές εμπορικής συσκευασίας, ανάλογα με τη φύση του εκάστοτε προϊόντος.

Χάριν απλοποίησης, ας θεωρήσουμε ότι το σιροπιαστό γλυκό αποτελεί ειδική κατηγορία, σε αντίθεση με το μη σιροπιαστό ("ξηρό") γλυκό

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΣΚΕΥΟΣ

 

Το σιροπιαστό γλυκό (ή άλλου είδους γλυκά που απαιτούν ψήσιμο όπως π.χ. η σοκολατόπιτα) πριν διατεθεί στον καταναλωτή, πρέπει πρώτα να ψηθείκαι, συνήθως, μετά διανεμηθεί από τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής στα σημεία πώλησης. Με την παρούσα πρακτική, αυτό γίνεται σε μεταλλικά γαστρονομικά σκεύη που, ίσως είναι κατάλληλα για ψήσιμο, αλλά όχι και για διανομή (τα σκεύη είναι πολλών χρήσεων και πρέπει να επιστραφούν αλλά στο τέλος θα υπάρχουν απώλειες, το προϊόν είναι απροστάτευτο κατά τη μεταφορά, όπως και το μεταφορικό μέσο από λερώματα, απαιτούνται πλυσίματα, συνεννοήσεις, κλπ, κλπ).

Τα CPET δίνουν λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα:

  • Είναι μιας χρήσης αλλά ταυτόχρονα πυρίμαχα! Το ψήσιμο και η διανομή γίνονται στο ίδιο σκεύος και δεν απαιτείται η επανασυλλογή του με τα προαναφερθέντα μειονεκτήματα.

  • Ψήνουν ομοιόμορφα και διαθέτουν αντικολλητικές ιδιότητες.

  • Δεν υφίστανται επαναλαμβανόμενες χαράξεις (εστίες μόλυνσης από μέταλλο και μικρόβια) από μεριδοποιήσεις. Δε σχίζονται στη μεριδοποίηση.

 

 dsc09223 resize of

 tapsakia small

 kolionasios resize of

 

  • Είναι στοιβάσιμα και καταλαμβάνουν μικρό αποθηκευτικό χώρο.

  • Διαθέτουν τέλος την επιπλέον πολύτιμη δυνατότητα της στεγανοποίησης με φιλμ σε κατάλληλη θερμοσυγκολλητική μηχανή (tray sealer). Έτσι, το προϊόν καθίσταται πιστοποιήσιμο, εξαγώγιμοκαι με ένα όμορφο εκτυπωμένο φιλμ, ελκυστικό, διαφοροποιημένο και ανταγωνιστικό!

Σχετικά με το φιλμ, διατίθενται φιλμ εξαιρετικών οπτικών και μηχανικών ιδιοτήτων. Τα χειλη του σκεύους θα πρέπει να είναι γενικά καθαρά από λερώματα, ειδικά από λιπαρές ουσίες όπως το βούτυρο που χρησιμοποιείται. Ωστόσο, υπάρχουν φιλμ που υπό προϋποθέσεις κολλάνε ακόμα και σε λερωμένο σκεύος.

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ "ΞΗΡΟΥ" ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΣΚΕΥΟΣ ή ΦΑΚΕΛΟ

donut small

Εάν το γλυκό δεν είναι σιροπιαστό (π.χ. κουραμπιέδες, μπισκότα, πτι-μπερ και ο,τιδήποτε σχετικό), μπορεί να συσκευαστεί σε 'απλό' (μή πυρίμαχο) σκεύος, συνήθως από διαφανή υλικά όπως το APET ή το PS.

Επίσης, ενδύκνειται και η συσκευασία φακέλου που, αναλόγως της φύσης του προϊόντος μπορεί να γίνει είτε σε μηχανή κάθετης φόρτωσης (π.χ. για συσκευασίες με πολλά κουλουράκια, μπισκοτάκια, κρουασανάκια, κλπ) είτε σε flowpack (π.χ. κρουασάν, κριτσίνια).

gavanas sticks

dsc01603 airline desert