+30 210 6028770     φαξ: +30 210 6029501     info@kapelis.gr    Λεωφ. Σπάτων 151, Παλλήνη 15351, Αττική

Menu

Κρέας

Συσκευασία Κρέατος

meat small

Στη συσκευασία φρέσκου κρέατος είναι απαραίτητη η χρήση μείγματος αδρανών αερίων για δημιουργία Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας (MAP). Στο κόκκινο κρέας ωστόσο, απαραίτητη είναι και η παρουσία Οξυγόνου (5% συνήθως) για να διατηρηθεί το κόκκινο, ελκυστικό χρώμα.

Στο φρέσκο κρέας, ενδείκνυται η συσκευασία σε σκεύος ή σε κενό αέρος (vacuum).

Στο κατεψυγμένο, (κυρίως κρεατοσκευάσματα κιμά, δηλ. μπιφτέκια, burgers, κλπ), εφαρμόζεται η συσκευασία φακέλου.

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕ ΣΚΑΦΑΚΙ ή ΣΚΕΥΟΣ

Το πολυπροπυλαίνιο (PP) είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος σκεύους για φρέσκο κρέας. Αν και δεν «κρατάει» για μακρό χρονικό διάστημα τροποποιημένη ατμόσφαιρα, αρκεί για συσκευασίες μικρής διάρκειας.
Η Kapelis packaging διαθέτει πλήρη σειρά 1/2 γαστρονομικών σκευών σε διάφορα ύψη και με διαμερίσματα, κατάλληλα για συσκευασία κάθε είδους φρέσκου κρέατος.

Επίσης, χρησιμοποιούνται στην αγορά και αφρώδη (foam) σκεύη με μεμβράνη περιτυλίγματος, που όμως δεν εφαρμόζουν τη μέθοδο MAP. H Kapelis packaging ωστόσο, έχει εισαγάγει σκεύη foam τα οποία θερμοκολλούνται (όχι τυλίγονται) με φιλμ και διαθέτουν επιπλέον μικρές απορροφητικές τρύπες για αποφυγή της ακαλαίσθητης σερβιέτας.

Τέλος, υπάρχουν πελάτες μας που χρησιμοποιούν τα πυρίμαχα σκεύη CPET για τη συσκευασία επεξεργασμένου/ μαριναρισμένου κρέατος που μπορεί να ψηθεί απ'ευθείας στο σκεύος από τον καταναλωτή.

Σχετικά με το φιλμ, διατίθενται φιλμ εξαιρετικών οπτικών και μηχανικών ιδιοτήτων που θα διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση του προϊόντος. Οι δυνατότητες είναι πολλές όπως π.χ.:

- Χαμηλής, μέσης ή υψηλής φραγής αερίων. Mικροδιάτρηση laser για ελεγχόμενες ταχύτητες διαπίδυσης Οξυγόνου (OTR)
- Κόλληση ακόμα και σε λερώματα
- Φιλμ που παραμένει τεντωμένο μετά την κόλληση (High – Tension, δεν «πανιάζει»), απ’ ευθείας σε PP χωρίς να απαιτείται η επιπλέον στρώση PE
- Χρωματισμένο ή βαμμένο φιλμ με πολύ καλές ιδιότητες θερμοδιαμόρφωσης
- Αντιθαμβωτικές ιδιότητες
- Ευρεία γκάμα στρώσεων κόλλησης:
      Μόνιμη κόλληση σε σκεύη PE & PP.
      Easy open σε σκεύη PET, PE, PP, PS, Alu
      Επανασυγκολλούμενο φιλμ σε σκεύη PET & PE

Για συσκευασία κρέατος σε σκεύος, απαιτείται η κατάλληλη θερμοσυγκολλητική μηχανή (tray sealer) που θα στεγανοποιήσει το σκεύος με φιλμ. Ομοίως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και θερμοφορμαριστική μηχανή όπου το σκεύος διαμορφώνεται, γεμίζει και στεγανοποιείται επί τόπου. Θα πρέπει να έχει την ικανότητα συσκευασίας τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) είτε δημιουργώντας πρώτα κενό είτε εγχέοντας απ'ευθείας το κατάλληλο μείγμα αερίων.

dsc00552 meat pp small

minced small

souvlaki small 

   

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕ ΚΕΝΟ (VACUUM)

dsc07667 small

Η συσκευασία κενού είναι μια ακόμα μέθοδος συντήρησης του φρέσκου κρέατος. Εδώ αφαιρείται εντελώς ο ατμοσφαιρικός αέρας και εφαρμόζεται συχνότερα σε φέτες φρέσκου κρέατος (μπέικον, ζαμπόν, γαλοπούλα, κλπ). Ένας θάλαμος κενού, μπορεί ωστόσο επί παραγγελία να κάνει και έγχυση αερίων μετά την άντληση του αέρα.

Για την απλή συσκευασία κενού, απαιτούνται οι κατάλληλες σακούλες και ένας θάλαμος κενού.

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ SKIN PACK

Μια παραλλαγή της συσκευασίας σε κενό είναι και η συσκευασία skin pack, όπου το φιλμ "ακολουθεί" και τυλίγει ακριβώς το προϊόν. Απαιτείται ειδικό φιλμ (δειτίθεται από την Kapelis packaging σε ανταγωνιστική τιμή) και η κατάλληλη θερμοφορμαριστική μηχανή.

   

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ

 

Εφαρμόζεται στη συσκευασία κατεψυγμένων κρεατοσκευασμάτων κυρίως και απαιτεί κάθετη γραμμή συσκευασίας, συνήθως σε συνδυασμό με πολυκέφαλο ζυγιστικό, καθώς και αντίστοιχο φιλμ.

frozen small