+30 210 6028770     φαξ: +30 210 6029501     info@kapelis.gr    Λεωφ. Σπάτων 151, Παλλήνη 15351, Αττική

Menu

Ψάρι

Συσκευασία Ψαριού

fishΗ συσκευσία ψαριών και άλλων θαλασσινών, ειδικά των φρέσκων, απαιτεί εξειδικευμένα υλικά και συνθήκες συσκευασίας.

Πέρα από την κλασσική συσκευασία (σε "τυλιγμένη κόλλα χαρτιού"), για αύξηση της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος υπάρχουν οι εξής δυνατότητες: 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕ ΣΚΕΥΟΣ

 

Είναι η συσκευασία που τελευταία κερδίζει έδαφος στο οργανωμένο λιανεμπόριο.  

Συνήθως χρησιμοποιείται αφρώδες σκέυος (foam) τυλιγμένο με εκτατό φιλμ (stretch film). Αυτού του είδους η συσκευασία δεν προσφέρει ωστόσο κάποια ειδική προστασία στο προϊόν.  

Η Kapelis packaging διαθέτει αφρώδη σκεύη που όμως συγκολλούνται στεγανά με φιλμ (και όχι απλή περιτύλιξη). Αυτό δίνει μια πολύ καλύτερη και "εξευγενισμένη" εικόνα στο προϊόν σας, ειδικά εάν χρησιμοποιηθεί το λεπτό, διαυγές, "αόρατο", εκτατό φιλμ Toplex HB HT. Τα σκεύη μπορεί να διαθέτουν απορροφητική σερβιέτα υγρών ή ακόμα και μικρές απορροφητικές τρύπες για ακόμα πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα. 

 

fish tray

sf fish small

 

Για τη συσκευασία ψαριών χρησιμοποιούνται επίσης και σκεύη CPET, τα οποία διαθέτουν υψηλή φραγή αερίων για MAP. Σε τέτοια σκεύη, οποιοδήποτε πιάτο θαλασσινών μπορεί να ψηθεί, καταψυχθεί στη συνέχεια και αναθερμανθεί από τον καταναλωτή. 

  

Για συσκευασία ψαριών σε σκεύος, απαιτείται η κατάλληλη θερμοσυγκολλητική μηχανή (tray sealer) που θα στεγανοποιήσει το σκεύος με φιλμ. Θα πρέπει να έχει την ικανότητα συσκευασίας τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) είτε δημιουργώντας πρώτα κενό είτε εγχέοντας απ'ευθείας το κατάλληλο μείγμα αερίων.

 

  

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟ

shrimps frozen

Συστήνεται κυρίως για κατεψυγμένα θαλασσινά όπως οστρακοειδή ή καρκινοειδή. Απαπραίτητος εξοπλισμός είναι μια κάθετη γραμμή συσκευασίας με γραμμικό ή πολυκέφαλο ζυγιστικό

Και πάλι η Plastopil διαθέτει φιλμ εξαιρετικών οπτικών και μηχανικών ιδιοτήτων που θα διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση του προϊόντος:

- Χαμηλής, μέσης ή υψηλής φραγής αερίων. Mικροδιάτρηση laser για ελεγχόμενες ταχύτητες διαπίδυσης Οξυγόνου (OTR)
- Αντιθαμβωτικές ιδιότητες

Παραλλαγή αυτού του τύπου συσκευασίας είναι η χρησιμοποίηση ετοίμων σακουλών, τυπωμένων ή ατύπωτων, που θα κλείνουν με χειροκίνητο θερμοκολλητικό. Το τελευταίο χρονικό διάστημσ υιοθετείται και η σακούλα τύπου doypack® 

   

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΕΝΟΥ

 

Η συσκευασία κενού είναι μια άλλη μορφή MAP αφού αφαιρείται ο ατμοσφαιρικός αέρας και μαζί του το οξυγόνο.

Χρειάζεται έναν θάλαμο κενού (vacuum chamber) καθώς και τις κατάλληλες σακούλες. Διαθέτουμε και τα δύο σε μεγάλη γκάμα, ειδικά για τις μηχανές, από μικρές επιτραπέζιες μέχρι μεγάλες με διπλό θάλαμο.  

Η εφαρμογή της μεθόδου σε κατεψυγμένο ψάρι, δεν προσφέρει κάτι ως προς την παράταση του χρόνου ζωής του. Απλά είναι μια συσκευασία μηχανικής προστασίας του προϊόντος

Σημειώνεται ότι σε έναν θάλαμο κενού μπορεί να γίνει έγχυση αερίων μετά την άντληση του αέρα.

vacuum fish

vacuum file small