+30 210 6028770     φαξ: +30 210 6029501     info@kapelis.gr    Λεωφ. Σπάτων 151, Παλλήνη 15351, Αττική

Menu

Τυρί

Συσκευασία Τυριού

full-fat-dairyΤο τυρί αποτελεί μία από τις κύριες κατηγορίες τροφίμων. Σε τεμάχιαφέτες ή τριμμένο, υπάρχει η κατάλληλη συσκευασία για να διατεθεί στην αγορά.

Στη συνέχεια, παραθέτουμε μερικούς τρόπους συσκευασίας τυριού.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕ ΣΚΕΥΟΣ

 

Ο τύπος αυτός συσκευασίας συστήνεται κυρίως για τυρί σε φέτες ήτριμμένο. Εάν η συσκευασία έχει καπάκι, αυτό εξυπηρετεί στην αποθήκευση του προϊόντος στη συντήρηση μέχρι την ανάλωσή του.

Τα σκεύη θα πρέπει να είναι διαυγή για να φαίνεται το προϊόν. Τέτοια μπορεί να είναι σκεύη APET ή PS. Εάν απαιτείται μακρά παράταση της ζωής του προϊόντος, τότε θα πρέπει να γίνει ειδική παραγγελία με στρώση EVOH για να μην είναι το σκεύος διαπερατό σε αέρια.

 

dsc05422small resize

Όσον αφορά το φιλμ, η Plastopil διαθέτει φιλμ εξαιρετικών οπτικών και μηχανικών ιδιοτήτων που θα διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση του προϊόντος. Οι δυνατότητες είναι πολλές όπως π.χ.:

- Χαμηλής, μέσης ή υψηλής φραγής αερίων. Mικροδιάτρηση laser για ελεγχόμενες ταχύτητες διαπίδυσης Οξυγόνου (OTR)
- Κόλληση ακόμα και σε λερώματα
- Φιλμ που παραμένει τεντωμένο μετά την κόλληση (High – Tension, δεν «πανιάζει»), απ’ ευθείας σε PP χωρίς να απαιτείται η επιπλέον στρώση PE
- Χρωματισμένο ή βαμμένο φιλμ με πολύ καλές ιδιότητες θερμοδιαμόρφωσης
- Φιλμ για Skin Packaging
- Αντιθαμβωτικές ιδιότητες
- Ευρεία γκάμα στρώσεων κόλλησης:
      Μόνιμη κόλληση σε σκεύη PE & PP.
      Easy open σε σκεύη PET, PE, PP, PS, Alu
      Επανασυγκολλούμενο φιλμ σε σκεύη PET & PE

Για συσκευασία τυριού σε σκεύος, απαιτείται η κατάλληλη θερμοσυγκολλητική μηχανή (tray sealer) που θα στεγανοποιήσει το σκεύος με φιλμ. Ομοίως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και θερμοφορμαριστική μηχανή όπου το σκεύος διαμορφώνεται, γεμίζει και στεγανοποιείται επί τόπου. Θα πρέπει να έχει την ικανότητα συσκευασίας τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) είτε δημιουργώντας πρώτα κενό είτε εγχέοντας απ'ευθείας το κατάλληλο μείγμα αερίων.

 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟ

grab

Χρησιμοποιείται κυρίως σε τριμμένο τυρί. Απαπραίτητος εξοπλισμός είναι μια κάθετη γραμμή συσκευασίας με γραμμικό ή πολυκέφαλο ζυγιστικό.

Και πάλι η Plastopil διαθέτει φιλμ εξαιρετικών οπτικών και μηχανικών ιδιοτήτων που θα διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση του προϊόντος:

- Χαμηλής, μέσης ή υψηλής φραγής αερίων. Mικροδιάτρηση laser για ελεγχόμενες ταχύτητες διαπίδυσης Οξυγόνου (OTR)
- Αντιθαμβωτικές ιδιότητες 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΕΝΟΥ

 

Μπορεί να θεωρηθεί και σαν ειδική μορφή συσκευασίας φακέλου όπου έχει αφαιρεθεί ο ατμοσφαιρκός αέρας. Εφαρμόζεται συνήθως σε τεμάχια ή και ολόκληρο "κεφάλι" τυριού και όχι σε τρίμμα, και χρειάζεται έναν θάλαμο κενού (vacuum chamber) καθώς και τις κατάλληλες σακούλες. Διαθέτουμε και τα δύο σε μεγάλη γκάμα, ειδικά για τις μηχανές, από μικρές επιτραπέζιες μέχρι μεγάλες με διπλό θάλαμο.

Σημειώνεται ότι σε έναν θάλαμο κενού μπορεί να γίνει συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας.

zoros cheese small