fbpx
sc-icon-1
sc-icon-2
sc-icon-3
sc-icon-4
  • English
Παλετοποίηση

Η παλετοποίηση με χρήση ρομποτικών συστημάτων παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας ολοκληρωμένων παλετών με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και ευελιξία. Οι ρομποτικοί βραχίονες επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια ώστε να εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του εύρους κίνησης, μέγιστου φορτίου αλλά και της ακρίβειας των κινήσεων.

Αναλόγως της εφαρμογής συνδυάζονται με εξειδικευμένες κατασκευές άκρων (End of Arm) όπως βεντούζες αναρρόφησης, αρπάγες, κ.λπ. ώστε να μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια και ακρίβεια διάφορα προϊόντα (κουτιά, σκεύη, σακούλες, ενδιάμεσα φύλλα προστασίας).

Η διαχείριση των άδειων παλετών αναλόγως με το μέγεθος της γραμμής παραγωγής, μπορεί να γίνεται είτε χειροκίνητα, είτε με πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης παλετών.

Η Kapelis Packaging, σε συνεργασία με τον οίκο κατασκευής Stantech διαθέτει πληθώρα λύσεων, αναλόγως με το μέγεθος της παραγωγής σας. Συγκεκριμένα διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

• Ημιαυτόματες μηχανές παλετοποίησης. Κατάλληλες για μικρές γραμμές παραγωγής. Η αλλαγή παλέτας γίνεται χειροκίνητα. Δυνατότητα υλοποίησης με ρομποτικό σύστημα Cobot με σκοπό την ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου δεσμευόμενου χώρου.

• Αυτόματες μηχανές παλετοποίησης. Κατάλληλες για γραμμές παραγωγής μεσαίου μεγέθους. Ταχύτητα έως και 15 χαρτοκιβώτια ανά λεπτό. Η αλλαγή παλέτας γίνεται με ρομποτική υποβοήθηση, χρησιμοποιώντας το ίδιο ρομποτικό σύστημα για τις λειτουργίες τοποθέτησης των κιβωτίων στην παλέτα, τοποθέτησης της άδειας παλέτας στο σημείο φόρτωσης της και τοποθέτησης ενδιάμεσων φύλλων προστασίας εφόσον απαιτείται. Η διαμόρφωση αυτή μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματη παλετοδετική μηχανή.

• Αυτόματες μηχανές παλετοποίησης για πολλαπλές γραμμές παραγωγής. Αυτή η λύση περιλαμβάνει αυτόματη εναπόθεση παλετών, τροχήλατα φορεία για τη μεταφορά άδειων όπως επίσης και ολοκληρωμένων παλετών. Μπορούν να συνδυαστούν με πληθώρα επιπλέον διαμορφώσεων όπως με αυτόματες παλετοδετικές μηχανές, ετικετέζες παλέτας, εκτυπωτικά συστήματα τα οποία είναι συνδεδεμένα με συστήματα ενδοεπιχειρισιακού σχεδιασμού (ERP).

Τύποι ρομποτικών συστημάτων

FANUC

Ο οίκος κατασκευής FANUC, αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στο βιομηχανικό αυτοματισμό. Τα ρομποτικά συστήματα Fanuc χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία (Software/Hardware), εξασφαλίζοντας έτσι ευκολία στον προγραμματισμού τους, ταχύτατους χρόνους εγκατάστασής τους και μέγιστη δυνατή ευελιξία αναδιάταξης.

COBOT

Τα συνεργατικά ρομπότ ή COBOT αποτελούν ιδανική λύση σε γραμμές παραγωγής μικρού ή μεσαίου μεγέθους με χωρικό περιορισμό. Καλύπτουν μεγάλο εύρος εφαρμογών και μπορούν να λειτουργήσουν σχεδόν οπουδήποτε σε ένα εργοστάσιο καθώς ο προγραμματισμός και η εγκατάστασή τους γίνεται πολύ γρήγορα ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δε χρειάζεται εξειδικευμένη κατάρτιση.

Video
Π. ΚΑΠΕΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.
Διεύθυνση:
Ζήνωνος 11, ΒΙ.ΠΕ
Κορωπίου, 19441, Αττική
ΓΕΜΗ: 2373401000
Τηλέφωνο:
210 6028770
Social Media
NEWSLETTER
Copyright © 2024 Kapelis Packaging
envelopephonebubblemagnifiercross