fbpx
sc-icon-1
sc-icon-2
sc-icon-3
sc-icon-4
  • English

Μηχανήματα και Συσκευές Ποιοτικού Eλέγχου

Μηχανήματα και Συσκευές Ποιοτικού Eλέγχου

Ως ποιότητα (quality) θα μπορούσε να οριστεί το σύνολο των ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών ενός προϊόντος που ικανοποιούν συγκεκριμένες ανάγκες.

Με άλλα λόγια, ως ποιότητα ορίζεται ο συνδυασµός των χαρακτηριστικών εκείνων του τροφίµου, τα οποία θεωρούνται σηµαντικά για τον προσδιορισµό του βαθµού της αποδοχής του από τον καταναλωτή, φυσικά πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια αυτού και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ποιοτικός έλεγχος (quality control – QC) είναι κάθε ενέργεια η οποία αποσκοπεί στην παραγωγή ενός τροφίµου το οποίο να ανταποκρίνεται σε ένα προκαθορισµένο και σταθερό επίπεδο ποιότητας.

Η ποιότητα αποτελεί πάγια απαίτηση στην εποχή μας και οι τελικοί καταναλωτές/ πελάτες επιθυµούν να τους παρέχονται υψηλής ποιότητας προϊόντα κάθε είδους, πόσο μάλλον τρόφιμα.

Οι βασικοί στόχοι του ποιοτικού ελέγχου (QC) σε µια µονάδα παραγωγής τροφίµων είναι:

  • Η διασφάλιση παραγωγής υγιεινών προϊόντων, τα οποία να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της πολιτείας ή/ και του πελάτη.
  • Η διατήρηση ή/ και η βελτίωση του ποιοτικού επιπέδου των προϊόντων, έτσι ώστε να αποκτούν προστιθέμενη αξία και να διευκολύνεται η τοποθέτησή τους στην αγορά.
  • Η ελαχιστοποίηση των κινδύνων µολύνσεων ή επιµολύνσεων που έχουν σαν τελικό αποτέλεσµα την απόρριψη µεγάλων ποσοτήτων προϊόντων µε ανάλογες οικονοµικές και όχι μόνο συνέπειες.

Ο ποιοτικός έλεγχος σε µία βιοµηχανία μπορεί και πρέπει να εφαρµόζεται σε τρία στάδια:

1.   Στις πρώτες ύλες.

2.  Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

3.  Στο τελικό προϊόν. Ο έλεγχος του τελικού προϊόντος είναι επιβεβλημένος για τη διαπίστωση τυχόν παραλείψεων στα προηγούµενα στάδια της παραγωγής.

Η Kapelis Packaging, μετά από την πολυετή παρουσία της στο χώρο των υλικών και μηχανημάτων συσκευασίας, εισέρχεται δυναμικά και στο χώρο του ποιοτικού ελέγχου της βιομηχανίας τροφίμων, προσφέροντας ποιοτικά μηχανήματα και συσκευές ελέγχου.

Ενδεικτικά, η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει: ανιχνευτές μετάλλων (metal detectors), μηχανές ανίχνευσης και ελέγχου ξένων σωμάτων με χρήση ακτίνων Χ (X-ray detectors), συσκευές ελέγχου επιπέδου υπολειμματικών αερίων (gas analyzers) σε συσκευασίες τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP), ανιχνεύσιμα αναλώσιμα, κ.λ.π

Service

Διαθέτουμε πιστοποιημένους και εκπαιδευμένους τεχνικούς που εγκαθιστούν τα μηχανήματα και εκπαιδεύουν τον χειριστή των πελατών μας. Αναλαμβάνουμε την αποστολή ειδικού τεχνικού διαθέτοντας μεγάλο stock ανταλλακτικών, για άμεση αντικατάσταση όλων των βλαβών.
Είμαστε άμεσοι στην ανταπόκρισή μας Πανελλαδικά! Δείτε περισσότερα εδώ.

Ποιοτικός Έλεγχος
Π. ΚΑΠΕΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.
Διεύθυνση:
Ζήνωνος 11, ΒΙ.ΠΕ
Κορωπίου, 19441, Αττική
ΓΕΜΗ: 2373401000
Τηλέφωνο:
210 6028770
Social Media
NEWSLETTER
Copyright © 2024 Kapelis Packaging
envelopephonebubblemagnifiercross