fbpx
sc-icon-1
sc-icon-2
sc-icon-3
sc-icon-4
  • English
Έτοιμα Γεύματα
Πληροφορίες
Οπτικό Υλικό
Συσκευασία
Μηχανήματα
Έτοιμα Γεύματα

Ως έτοιμο γεύμα νοείται είτε κάποιο κρύο πιάτο είτε μια μερίδα γεύματος που έχει πλήρως ή μερικώς μαγειρευτεί και μπορεί να αναθερμανθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον καταναλωτή χωρίς κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία («κρύα» και «ζεστή κουζίνα» αντίστοιχα).

Η κρύα κουζίνα αφορά διάφορα είδη σάντουιτς καθώς και έτοιμες σαλάτες (οι οποίες εξετάζονται στα «Αγροτικά προϊόντα»). Δεν απαιτείται κάποια αναθέρμανση αλλά μια συσκευασία κατάλληλη για τη συντήρηση και καλή παρουσίαση προϊόντος: Σκεύη υψηλής διαύγειας APET ή PS, συνήθως με καπάκι ξεχωριστό ή ενσωματωμένο, στις σαλάτες. Χρησιμοποιούνται επίσης και σκεύη PP τα οποία ωστόσο δεν είναι τόσο διαυγή όσο τα δύο προηγούμενα υλικά. Τα σάντουιτς συσκευάζονται ως επί το πλείστον σε μηχανές flowpack όπου χρησιμοποιούνται διαυγή φιλμ BOPP με κάποια ελκυστική εκτύπωση, επίστρωση kraft που αφήνει παράθυρο, κλπ. Ανάλογα με τα συστατικά ενός σάντουιτς και τη διάρκεια ζωής του, εφαρμόζονται είτε τεχνικές MAP είτε, αντίθετα, διαπνέουσες συσκευασίες με χρήση διάτρητου φιλμ.

Στη ζεστή κουζίνα, εκτός από την περίπτωση άμεσης κατανάλωσης (delivery), το έτοιμο γεύμα πρέπει να συσκευαστεί έτσι ώστε να έχει μια ικανοποιητική διάρκεια ζωής με διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θρεπτικών συστατικών, αλλά και σε μια ευπαρουσίαστη συσκευασία που να έχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα αναθέρμανσης ή και ψησίματος!

Ως μέθοδος παράτασης ζωής προϊόντος χρησιμοποιείται είτε η κατάψυξη πριν τη συσκευασία, είτε το γέμισμα εν θερμώ (hot filling). Στη δεύτερη περίπτωση η εφαρμογή MAP παρατείνει έτι περαιτέρω τη διάρκεια ζωής του γεύματος. Ως προς τα υλικά συσκευασίας, χρησιμοποιούνται είτε σκεύη PP για αναθέρμανση σε μικροκύματα, είτε σκεύη CPET για αναθέρμανση σε φούρνο και χρήση MAP. Για το κλείσιμό τους χρησιμοποιούνται φιλμ με αντίστοιχες θερμικές ιδιότητες.

Τέλος, μια συσκευασία που με αυξανόμενη τάση είναι αυτή των σακουλών ψησίματος, συνήθως για κρέας ή ψάρι όπου έχουν προστεθεί αρωματικά, συνοδευτικά, κλπ. Το ψήσιμο μέσα σε σακούλα διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά και αρώματα ενώ προφυλάσσει το φούρνο και το χώρο από οσμές και γενικά από «λερώματα».

Η Kapelis packaging έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στο έτοιμο γεύμα και προσφέρει μια σειρά από τεχνολογικά προηγμένα υλικά σε συνδυασμό με τις κατάλληλες μηχανές συσκευασίας.

Π. ΚΑΠΕΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.
Διεύθυνση:
Ζήνωνος 11, ΒΙ.ΠΕ
Κορωπίου, 19441, Αττική
ΓΕΜΗ: 2373401000
Τηλέφωνο:
210 6028770
Social Media
NEWSLETTER
Copyright © 2024 Kapelis Packaging
envelopephonebubblemagnifiercross