Η κατηγορία προϊόντων:
Τα μπισκότα, που μπορούν να εμπεριέχουν και άλλα συστατικά όπως σταφίδες, βρώμη, ξηρούς καρπούς, κλπ., οι μπάρες σοκολάτας ή δημητριακών, οι καραμέλες και άλλα είδη γλυκισμάτων, είτε είναι μαζικής παραγωγής σε εργοστάσια είτε σε μικρά αρτοποιεία, έχουν τις δικές τους απαιτήσεις συσκευασίας.
Τύποι μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται:
Ανάλογα με κάθε συγκεκριμένο προϊόν, χρησιμοποιούνται κυρίως μηχανές συσκευασίας φακέλου (οριζόντιες ή κάθετες μαζί με τα ανάλογα συστήματα δοσομέτρησης) καθώς και οι κλειστικές μηχανές σκευών.
Tύποι συσκευασίας που χρησιμοποιούνται:
Κύριος τύπος συσκευασίας είναι η σακούλα, απλή, με επίπεδη βάση, με πλευρική πτυχή, τύπου doypack, φάκελος flowpack ή άλλου τύπου, κλεισμένη με θερμοκόλληση, κλιπ, ή ακόμη και με κορδέλα. Επίσης χρησιμοποιούνται σκεύη, κύπελλα ή φιλμ θερμοδιαμόρφωσης σε συνδυασμό με φιλμ κλεισίματος.