Στην κατηγορία ανήκουν οι μαρμελάδες και οι κομπόστες, δηλαδή μορφές φρούτων ή λαχανικών που προκύπτουν από το μαγείρεμά τους με ζάχαρη, για να επιτευχθεί η διατήρησή τους. Επίσης, κρέμες ζαχαροπλαστικής, κρέμες βανίλιας ή σοκολάτας κ.λπ. εμφανίζουν παρόμοια χαρακτηριστικά όσον αφορά τη συσκευασία τους.
Για τη συσκευασία των μαρμελάδων, κομποστών και κρεμών σοκολάτας, βανίλιας φρούτων ή λαχανικών χρησιμοποιούνται συνήθως κλειστικά μηχανήματα σκευών, μηχανές συσκευασίας σε στικ και μηχανές συσκευασίας σε σακούλα τύπου doypack, ακόμα και μηχανές θερμοδιαμόρφωσης, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα συστήματα δοσομέτρησης, όπως και θάλαμοι κενού ή και θερμοκολλητικά σακουλών μετά από συσκευασία σε βάζο.
Ο τύπος συσκευασίας για τη συγκεκριμένη ομάδα προίόντων ποικίλλει από στικ σε σακούλες τύπου doypack, γυάλινα βάζα και στεγανά σκεύη. Η επιλογή του τύπου συσκευασίας εξαρτάται από το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα παρουσίασης και το συγκεκριμένο προϊόν.