Οι σάλτσες, οι σαλάτες (αλοιφές) και τα ντιπ μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελούν μία ξεχωριστή ομάδα προϊόντων με συγκεκριμένες απαιτήσεις συσκευασίας. Η υφή τους (λεπτόρρευστα ή παχύρρευστα, με κομμάτια ή όχι, κ.λπ.) διαδραματίζει ρόλο στην επιλογή των κατάλληλων μηχανών και υλικών για τη συσκευασία τους.
Μια συνήθης απαίτηση είναι η απουσία αέρα στη συσκευασία, επομένως είναι απαραίτητη η χρήση αντλίας κενού. Μια άλλη μέθοδος απάλειψης του αέρα (σε συσκευασία φακέλου) είναι η κόλληση κάτω από τη στάθμη του υγρού προϊόντος σε ειδικές κάθετες μηχανές συσκευασίας και με τη χρήση ειδικών φιλμ.