Η συσκευασία σε σκεύος / σκαφάκι/ δισκάκι/ κουπάκι / περιέκτη ή όποια άλλη ονομασία προτιμάτε, είναι μια κλασσική μέθοδος τυποποίησης τροφίμων.
Ένας τέτοιος περιέκτης μπορεί να στεγανοποιηθεί με φιλμ, να κλειστεί σε ένα φάκελο, να τυλιχτεί με ένα stretch film ή απλώς να κλείσει με καπάκι.
Σε ένα στεγανοποιημένο σκεύος το προϊόν προστατεύεται από επιμολύνσεις ενώ δίνονται επιπλέον δυνατότητες παράτασης της διάρκειας ζωής του όπως π.χ. με τη χρήση αερίων MAP.
Επίσης, βοηθάει στην καλύτερη προβολή του προϊόντος με μία εκτύπωση ή ένα χάρτινο μανίκι αλλά και στην κατανάλωσή του, ειδικά σε έτοιμα γεύματα, ξηρούς καρπούς, σαλάτες, delicatessen, κα.