Για την κατηγορία προϊόντων:
Το ψωμί, είτε κοινό άσπρο ψωμί από σιτάρι, ή από αλεύρι άλλων δημητριακών (περιλαμβανομένου του φύτρου σιταριού, της σίκαλης, του κριθαριού, του καλαμποκιού, της βρώμης, του σόργου, του κεχριού και του ρυζιού καθώς και τα διάφορα προϊόντα ζύμης αποτελούν ειδική κατηγορία προϊόντων που απαιτεί ειδικές μεθόδους συσκευασίας.
Τύποι μηχανών:
Για αυτή την κατηγορία προϊόντων μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθετης ή οριζόντιας φόρτωσης (flowpack) μηχανές καθώς και μηχανές θερμοδιαμόρφωσης, κλειστικά σκευών και συστήματα δοσομέτρησης για αποτελέσματα υψηλής ποιότητας συσκευασίας.
Τύποι συσκευασίας:
Σακούλες με κλιπ, φάκελοι flowpack, σκεύη ή κύπελλα και συσκευασία θερμοδιαμόρφωσης χρησιμοποιούνται συνηθέστερα για το ψωμί και τη ζύμη.