fbpx
sc-icon-1
sc-icon-2
sc-icon-3
sc-icon-4
  • English
Κρέας & Πουλερικά
Πληροφορίες
Οπτικό Υλικό
Συσκευασία
Μηχανήματα
Κρέας & Πουλερικά

Στο φρέσκο κρέας, ενδείκνυται η συσκευασία σε σκεύος (με τροποποιημένη ατμόσφαιρα) ή σε κενό αέρος (vacuum).

Είναι απαραίτητη η με κάποιο τρόπο «τροποποίηση» της «ατμόσφαιρας» της συσκευασίας, είτε με χρήση μείγματος αδρανών αερίων (MAP) είτε με πλήρη αφαίρεση του αέρα στην περίπτωση του κενού ώστε να καταπολεμηθεί η ανάπτυξη μικροοργανισμών και οι οξειδώσεις.

Στο κόκκινο κρέας ωστόσο, απαραίτητη είναι και η παρουσία υψηλών συγκεντρώσεων Οξυγόνου (άνω του 20% συνήθως) για να διατηρηθεί το κόκκινο, ελκυστικό χρώμα.

 

Συσκευασία σε Σκαφάκι ή Σκεύος

Το πολυπροπυλαίνιο (PP) είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος σκεύους για φρέσκο κρέας. Αν και δεν «κρατάει» για μακρό χρονικό διάστημα τα αέρια της τροποποιημένης ατμόσφαιρας, αρκεί για συσκευασίες μικρής διάρκειας.

Η Kapelis Packaging διαθέτει πλήρη σειρά 1/2 γαστρονομικών σκευών ή σκευών μερίδας σε διάφορες χωρητικότητες ή και με διαμερίσματα, κατάλληλα για συσκευασία κάθε είδους φρέσκου κρέατος.

Επίσης, είναι δυνατή η χρήση πυρίμαχων σκευών CPET για τη συσκευασία επεξεργασμένου/ μαριναρισμένου κρέατος που μπορεί να ψηθεί απ’ευθείας στο σκεύος από τον καταναλωτή, ή για την υψηλή φραγή του για παρατεταμένες περιόδους MAP.

Σχετικά με το φιλμ, διατίθενται φιλμ εξαιρετικών οπτικών και μηχανικών ιδιοτήτων που θα διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση του προϊόντος.

Για συσκευασία κρέατος σε σκεύος, απαιτείται ασφαλώς η κατάλληλη θερμοσυγκολλητική μηχανή (tray sealer) που θα στεγανοποιήσει το σκεύος με φιλμ.

Ομοίως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μηχανή θερμοδιαμόρφωσης όπου το σκεύος διαμορφώνεται, γεμίζει και στεγανοποιείται επί τόπου.

Θα πρέπει να έχει την ικανότητα συσκευασίας τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) είτε δημιουργώντας πρώτα κενό είτε εγχέοντας απ’ευθείας το κατάλληλο μείγμα αερίων.

Επιπλέον, μια απορροφητική σερβιέτα μέσα στο σκεύος θα απομακρύνει την περίσσεια των υγρών της συσκευασίας, βοηθώντας έτσι στην υγιεινή της συσκευασίας και παρατείνοντας το χρόνο ζωής του προϊόντος.

Εκτός από «απλές», η Kapelis Packaging διαθέτει και σερβιέτες με επιπρόσθετες ιδιότητες όπως αντιμικροβιακές ή απορροφητικές οσμών, για αξιοσημείωτη, επιπρόσθετη παράταση ζωής!

Συσκευασία σε κενό (Vacuum)

Για την απλή συσκευασία κενού, απαιτούνται οι κατάλληλες σακούλες και ένας θάλαμος κενού. Είναι μια ακόμα μέθοδος συντήρησης του φρέσκου κρέατος. Εδώ αφαιρείται εντελώς ο ατμοσφαιρικός αέρας και εφαρμόζεται συχνότερα σε ολόκληρα τεμάχια φρέσκου κρέατος. Ένας θάλαμος κενού, μπορεί ωστόσο επί παραγγελία να κάνει και έγχυση αερίων μετά την άντληση του αέρα, κάτι που χρησιμοποιείται κυρίως στην περίπτωση τεμαχίων με σκληρά κόκκαλα (για τη δημιουργία «μαξιλαριού» γύρω από το προϊόν και την αποφυγή σχισίματος της σακούλας) ή κόκκινου κρέατος για έγχυση πρόσθετης ποσότητας Οξυγόνου.

 

Συσκευασία Skin Pack

Μια παραλλαγή της συσκευασίας σε κενό είναι και η συσκευασία skin pack, όπου το φιλμ “παρακολουθεί” και τυλίγει ακριβώς το προϊόν.

Απαιτείται ειδικό φιλμ και η κατάλληλη μηχανή θερμοδιαμόρφωσης.

Εφαρμόζεται κυρίως σε φέτες (μπέικον, ζαμπόν, γαλοπούλα, κλπ), λουκάνικα ή προïόντα delicatessen.

Εφαρμόζεται κυρίως στη συσκευασία κατεψυγμένων κρεατοσκευασμάτων και απαιτεί μια ανοξείδωτη κάθετη γραμμή συσκευασίας, συνήθως σε συνδυασμό με πολυκέφαλο ζυγιστικό, καθώς και το αντίστοιχο φιλμ.

Φυλλάδια
Φωτογραφίες
Βίντεο
Π. ΚΑΠΕΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.
Διεύθυνση:
Ζήνωνος 11, ΒΙ.ΠΕ
Κορωπίου, 19441, Αττική
ΓΕΜΗ: 2373401000
Τηλέφωνο:
210 6028770
Social Media
NEWSLETTER
Copyright © 2024 Kapelis Packaging
envelopephonebubblemagnifiercross