Χρησιμοποιούνται συνήθως σε:
- Έτοιμο γεύμα
- Είδη ζαχαροπλαστικής, σιροπιαστά γλυκά
- Προϊόντα κατάψυξης όπως ζύμης
- Μαριναρισμένο κρέας ή ψάρι, έτοιμο για ψήσιμο
- Γενικά σε οτιδήποτε απαιτεί ψήσιμο/ κατάψυξη κατά τη διαδικασία της παραγωγής του ή κατά την κατανάλωσή του
Ειδικές κατηγορίες CPET:
Κατόπιν ειδικής παραγγελίας, τα σκεύη CPET διατίθενται και στους ακόλουθους τύπους:
- CPET PL: σκεύη CPET με επαυξημένες θερμοσυγκολλητικές ιδιότητες. Ο τύπος αυτός χρησιμοποιείται σε εφαρμογές όπου απαιτείται η στεγανοποίηση του σκεύους να είναι ανθεκτική σε θερμικές καταπονήσεις, όπως στην Παστερίωση.
- CPET Hi Impact ή “Jaguar”: εδώ δίνεται έμφαση στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ειδικό πρόσθετο αυξάνει την αντοχή του CPET στις μηχανικές καταπονήσεις, δηλαδή το σκεύος δε σπάζει σε θερμοκρασίες βαθειάς κατάψυξης.
Η Kapelis Packaging διαθέτει ένα ευρύ φάσμα σκευών μιας χρήσης σε διάφορα σχήματα, χρώματα και υλικά.
Στον κατάλογο σκευών (αρχείο PDF) οι κωδικοί CPET είναι αυτοί που ξεκινούν με τον αριθμό 2 σε ρόζ χρώμα.